Tags

, , ,

Hee lieve lezers,

Vandaag gaan we het over de foam roller hebben. Waarschijnlijk zullen beginnende sporters denken foam roller ? is dat  iets voor je haar ? Dat zou je denken maar dit is het niet, dit is namelijk een roller die je gebruikt na het sporten om je spieren te ‘ontknopen’ ( ook wel triggerpoints genoemd) een soort zelfmassage zou je het kunnen noemen.  Hier een aantal punten wat een foam roller doet:

-verwijdert de pijn en symptonen die triggerpoints veroorzaken

-verbetert de bloedcirculatie in de spier

-verbetert de flexibiliteit 

-verhelpt stijve spieren

-blessure preventie

-goedkopere manier voor professionele massage

Wanneer gebruik je de foam roller?

Je gebruikt de foam roller voor of na het sporten. Maar ik raad je ook aan om de foam roller te gebruiken op de rust dagen zodat je jezelf kan voorbereiden op de volgende workout en je het herstel kan bevorderen.

Ons lichaam bevat namelijk een aantal lagen in de weefsels, deze lagen worden fascia genoemd. De fascia zorgen voor een flexibel skelet. In een optimale situatie zouden de weefsels mooi glad en flexibel moeten zijn. Dit zorgt er namelijk voor  dat de spieren, zenuwen en organen normaal kunnen functioneren. De verklevingen in het spierweefsel zorgt ervoor dat een spier niet goed kan functioneren, vandaar dat je klachten krijgt zoals pijn en stijfheid.

Waar gebruik je de foam roller?

-Kuiten

-Quadriceps

-Bovenzijde quadriceps

-Bilspieren

Bovenrug

Hier een paar voorbeelden( je houd dit vast voor ongeveer 20 seconden op de pijnlijke plekken):

IMG_5441 IMG_5439 IMG_5440

 

Waar kan je een foam roller kopen?

Als het goed is ligt er standaard een foam roller op de sportschool is dit niet het geval kan je een foam roller  kopen op www.bol.com of www.beslist.nl of www.bodyenfitshop.nl. Voor €29,99 heb je al een foam roller. Er zijn verschillende vormen en maten foam rollers hier een paar voorbeelden:

9200000021752219

 

grid2.0_rozefm-froller6

 

xoxo

 

Heb jij vaak last van spierpijn?